Auteurs

De volgende auteurs hebben bij Uitgeverij Blauwburgwal gepubliceerd:

Syp Wynia

Syp Wynia is journalist, columnist en schrijver. hij publiceert over een breed spectrum aan onderwerpen, maar vooral over politiek en economie. Syp schrijft vooral, maar niet alleen op papier, en publiceert ook op radio, op tv, in vlogs en in podcasts. Begin 2020 verscheen zijn bestseller: ‘Tegen de onzin’, bij Uitgeverij Blauwburgwal.

Wierd Duk

Wierd Duk (1959) is historicus, journalist en schrijver, is een van de bekendste en meest besproken journalisten van Nederland. Hij werkte onder meer als correspondent in Rusland en Duitsland en is sinds 2017 reizend verslaggever in eigen land voor De Telegraaf. Duk is daarnaast veelvuldig te horen in radio- en tv-programma’s.

Roderick Veelo

Roderick Veelo (1964) studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij begon zijn journalistieke loopbaan in 1992 bij de VARA en werkte daarna als redacteur en presentator voor verschillende omroepen, waaronder de NOS en RTL Z. Sinds 2020 schrijft hij als zelfstandig journalist columns voor De Telegraaf en presenteert hij met Bert Brussen de TPO Podcast.

Coen de Jong

Coen de Jong (1969) studeerde moderne geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en politicologie aan de Universiteit van Leiden. Hij publiceert op persoonlijke titel regelmatig over politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.

Adjiedj Bakas

Adjiedj Bakas verzorgt webinars, openhaardsessies en lezingen over de post-coronawereld. Daarnaast is hij bestseller-auteur. Bakas explodeert van enthousiasme (Süddeutsche Zeitung), wordt geroemd om zijn optimisme en inspiratiekracht (Frits Bolkestein), is een wolk van een man (Mark Rutte) en de vrolijke buitenboordmotor van ondernemend Nederland (Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW).

Bina Ayar

Bina Ayar (1972) is historicus, redacteur en freelance journalist. In mei 2023 debuteerde ze met het boek De maakbare mens.

Maaike van Charante

Maaike van Charante is geboren in de Schilderswijk in Den Haag. Sinds 2018 schrijft zij artikelen over politiek en maatschappij, eerder voor Saltmines.nl en tegenwoordig voor OpinieZ. com

Hans Werdmölder

De antropoloog en crimino- loog Hans Werdmölder (1951) schreef verschillende boeken. Zijn boek Marokkaanse lieverdjes (2005) werd in 2008 bekroond met de prijs van de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie.

Arnout Jaspers

Arnout Jaspers (1958) studeerde natuurkunde in Leiden, publiceerde als wetenschapsjournalist onder meer in NRC Handelsblad en de Volkskrant en is columnist van Wynia’s Week.

Paul Hekkens

Paul Hekkens (1959) woont in Maastricht en is opgeleid als cultureel antropoloog
en algemeen econoom. Hij doceerde economie in het voorgezet onderwijs, hoger beroepsonderwijs en was ook werkzaam als docent aan de Universiteit Maastricht. Sinds enkele jaren is hij publicist.